GuidePedia

0

Αίνιγμα παραμένει η Τουρκία. Η Ουγγαρία ούτε όπλα ούτε χρήματα θα δώσει στο καθεστώς Ζελένσκι και το δέχεται και ο Στόλτενμπεγκ.

Η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, θα φέρει ένα δυσβάσταχτο χαράτσι για όλες τις χώρες της συμμαχίας, πλην της Ουγγαρίας και ίσως της Τουρκίας, σε ότι αφορά την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό της Ουκρανίας στον πόλεμο με την Ρωσία.

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου αναφέρουν για “υποχρεωτικές” παραδόσεις όπλων των χωρών της συμμαχίας στο Κίεβο, εκτός από την Ουγγαρία, δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, πρόσφατα.

Οι υπουργοί άμυνας του ΝΑΤΟ ενέκριναν ένα σχέδιο, όπου η συμμαχία θα ελέγχει και θα συντονίζει την βοήθεια και την εκπαίδευση των Ουκρανών, το επόμενο διάστημα.

Κομβικό σημείο σε όλα αυτά τα σχέδια θα είναι η Σύνοδο Κορυφής της Ουάσιγκτον, στην οποία θα έχουμε μια μακροπρόθεσμη οικονομική δέσμευση των χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος σε χρήμα ( πηγές μιλούν για 2 δις ευρώ σταδιακά 200 εκατ ευρώ το χρόνο), αλλά και σε όπλα.

“Έως τώρα οι χώρες της συμμαχίας έχουν δώσει 40 δισ. ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το ελάχιστο επίπεδο υποστήριξης για όσο χρειαστεί, για να πάρει το μήνυμα η Μόσχα”, δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτεμπεργκ.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε της χώρες του ΝΑΤΟ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε:

«Να είστε σε επαγρύπνηση: δεν αποκλείεται να σας ζητήσουν να υπογράψετε ή να συμφωνήσετε σε κάτι αποκλειστικά για ευγενικούς σκοπούς και στη συνέχεια να σας χρεώσουν και να απαιτήσουν ένα σημαντικό ποσό των χρημάτων για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Είναι αυτό που κάνει τώρα η Ουάσιγκτον με τις χώρες της ΕΕ, αποσπώντας καθημερινά όλο και περισσότερα χρήματα από αυτές για το αποτυχημένο της έργο που ονομάζεται καθεστώς του Κιέβου»».

Χθες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε από την Ελβετία: «Και βέβαια, δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, όπως είπα και στην παρέμβασή μου, να σημαίνει πρακτικά συνθηκολόγηση της Ουκρανίας. Γι΄αυτό και η Ελλάδα, όπως και όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξακολουθούν να στηρίζουν την Ουκρανία, ώστε να μπορεί να προσέλθει κάποια στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από μια θέση αυτοπεποίθησης και όχι από μια θέση αδυναμίας».

Ποιος είναι ο κίνδυνος για την ΕΕ και την Ελλάδα

Θα τιναχθεί στον αέρα ολόκληρη η δυτική οικονομία λόγω επικείμενης ήττας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυτό το τονίζουν πολλοί ειδικοί πλέον.

Ο Ρώσος ειδικός Κυρίλ Στρελνίκοφ ανέφερε πρόσφατα ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που δείχνουν ότι η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, θα απειλήσει να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την δυτική οικονομία, αφού με τα νέα δάνεια που θα πάνε στους Ουκρανούς, κινδυνεύουν οι οικονομίες των χωρών της ΕΕ.

Ο κίνδυνος ενός κραχ στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ είναι πιο κοντά από ποτέ. Τα ποσά που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία για να συνεχίσει να πολεμούν οι στρατιώτες της Ουκρανίας είναι εξωφρενικά, και τον λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν τα εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων. 

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top