GuidePedia

0

   ''Βράζουν'' με τον Ερντογάν οι Τούρκοι.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας
Σοκ και δέος επικρατεί στην Τουρκία. Δημοσιογράφοι και αμυντικοί αναλυτές την ''πέφτουν'' στο Ρ. Τ. Ερντογάν για το ''φιάσκο'' των S-400.

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία πως η Τουρκία δεν θα παραλάβει άλλους S-400 και πως ήδη αυτοί που έχουν αγοραστεί, στην ουσία θα είναι ''νεκροί.''

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ενεργοποίηση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία καθυστέρησε λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Όμως η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Ο λόγος που δεν ενεργοποιείται το αντιπυραυλικό σύστημα είναι οικονομικός καθώς στην Άγκυρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το αν η χώρα μπορεί να αποπληρώσει 2.5 δισ. δολάρια στην Ρωσία.

Ως γνωστό, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε ασταθές έδαφος, καθώς το ήδη υποτιμημένο νόμισμα της αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού απειλούν την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Η λίρα έχει ήδη πληγεί από τη νομισματική κρίση της χώρας το 2018 και το 2019, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του τουρκικού νομίσματος κατά 13%.

Ήδη Τούρκοι δημοσιογράφοι ''βγάζουν'' τα μαχαίρια τους κατά του Ερνογάν. Ο δημοσιογράφος Χ. Οζντάγκλα γράφει χαρακτηριστικά:

''Η Τουρκία όχι μόνο δεν θα έχει τους S-400, αλλά θα ξεμείνει και από μαχητικά, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να μας παραδώσουν τα F-35.''

''Προχωράμε προς τη χειρότερη αποτυχία αγοράς όπλων στην ιστορία της Τουρκίας. Η απώλεια επίσης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 του ΝΑΤΟ, συνεπάγεται απαράδεκτους κινδύνους για την Τουρκία. Με την νέα αναβάθμιση του αεροπορικού της στόλου, η Ελλάδα θα έχει την απόλυτη υπεροχή του αέρα, θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και θα έχει τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο. Η ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, μπορεί επίσης να αντιστραφεί.''

Μας φοβούνται με λίγα λόγια οι Τούρκοι. Βέβαια η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει και τα λάθη, καθώς οι περικοπές όπως σας αναφέραμε πριν, μόνο ζημιά θα μας κάνουν!

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top