Δύο προτάσεις πού έγιναν άπό άνώνυμους συμπατριώτες μας στό ίστολόγιο τών Άνεξάρτητων Έλλήνων καί άξίζουν τής προσοχής όλων μας.
Τό χρέος τών Γερμανών
Ανώνυμος Mar 14, 2012 12:21 PM
Προς όποιονδήποτε άρμόδιο:
Καθώς, λοιπόν, οι Γερμανοί αρνούνται να καταβάλουν τις οφειλές τους από το κατοχικό δάνειο και ενόψει του γεγονότος ότι στη δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης - KfW πέρασαν ρήτρα που απαγορεύει το συμψηφισμό σχετικών απαιτήσεων της χώρας μας ως τρόπο εξόφλησης του εν λόγω δανείου, ένας ιδιαίτερα πρόσφορος τρόπος είναι η τιτλοποίηση (securitization) του κατοχικού δανείου και η πώληση του σχετικού τίτλου –για παράδειγμα, ομολόγου ή άλλου είδους χρεογράφου– στις διεθνείς αγορές.
Είναι προφανές ότι θα υπήρχαν εν προκειμένω πολλοί ενδιαφερόμενοι, μεταξύ αυτών και το εβραϊκό λόμπι, για εύνόητους λόγους. Στην όλη ιστορία αναμένεται να εμπλακούν και οι οίκοι αξιο λόγησης, οι οποίοι θα βαθμολογήσουν την εν λόγω τιτλοποίηση και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν σε συνακόλουθη βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας. Θα μπορούσε, άραγε, η Γερμανία να διατηρήσει τα τρία Α στη βαθμολογία της πιστοληπτικής της ικανότητας, εάν υπάρξει η τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου, που, κατά τον Κον Μπεντίτ, ανέρχεται σήμερα σε τουλάχιστον 81 δις ευρώ και κατ’ άλλους υπολογισμούς –που προέρχονται από ελληνικής πλευράς– σε τουλάχιστον 360 δις ευρώ;
Να εγγραφεί το γερμανικό χρέος στον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά, όπως έχουμε ήδη αναλύσει, μπορεί να εγγράψει το «αντίστοιχο γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία» στις ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και, κατ’ επέκταση, στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού πρόκειται για άμεσα απαιτητό ληξιπρόθεσμο χρέος. Στη συνέχεια θα πρέπει δοθεί σχετική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών στις υπηρεσίες του να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την είσπραξη του εν λόγω ληξιπρόθεσμου γερμανικού χρέους.
Η εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό του «αντίστοιχου γερμανικού χρέους προς την Ελληνική Δημοκρατία» θα έχει ως αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός της χώρας μας να μεταβληθεί σε πλεονασματικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη δημοσιονομική εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εκπλήρωση των κριτηρίων του Μάαστριχτ, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, τα spreads κ.λπ.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat, η Γερμανία θα πρέπει να υποχρεωθεί να εγγράψει το δημόσιο χρέος της προς την Ελλάδα στο δικό της κρατικό προϋπολογισμό και έτσι να τεθεί πλέον το Βερολίνο στη βάσανο της πιθανής δημοσιονομικής επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού είναι πλέον σαφές ότι δεν θα εκπληρώνει τα κριτήρια του Μάαστριχτ αλλά ούτε και τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας. Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών μπορεί επίσης να προχωρήσει στην τιτλοποίηση και των εν λόγω απαιτήσεων κατά της Γερμανίας.
Από τα παραπάνω προκύπτει, λοιπόν, ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Έχει, όμως, το σθένος η επίσημη ελληνική πλευρά να τις διεκδικήσει;
********************
Ανώνυμος Mar 15, 2012 04:50 PM
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κύριε Καμμένο θα ήθελα, εφόσον βέβαια σας δοθούν, από το υπουργείο Οικονομικών τα κάτωθι:
1)Συνοπτικό πίνακα εσόδων και εξόδων του κράτους από το 1974 έως σήμερα
2)Ανάλυση των εσόδων ανά υπουργείο (πχ. έσοδα από φορολ/ση φυσικών και νομικών προσώπων, εισπραξείς από ΦΠΑ, πρόστιμα, Φορολόγηση Ακίνητης Περιουσίας κτλ) καθώς και πλήρη ανάλυση με τεκμηρίωση των εξόδων ανά υπουργείο για τα έτη αυτά.
3)Πληθυσμός (ανά απογραφή), ΑΕΠ, πληθωρισμός, κατά κεφαλή εισόδημα, δείκτη ανάπτυξης, ποσοστό χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και χρέος σε ακέραιο αριθμό.
4)Πίνακα Δανεισμούς (έτος απόκτησης δανείου, ποσό δανείου, επιτόκιο, χρόνος αποπληρωμής, συνολικό κόστος αποπληρωμής, σκοπός απόκτησης δανείου)
5)Αποθεματικά ανά έτος (πάντα από το 1974 έως σήμερα) σε χρυσό, ομόλογα κτλ.
6)Ιδιωτικές καταθέσεις ανά έτος και καταθέσεις καθώς και αξία χαρτοφυλακίου Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
7)Αναλυτική κατάσταση Δημόσιων Έργων (Είδος ή ονομασία έργου, περιοχή, έτος λήψης απόφασης, έτος έναρξής και έτος αποπεράτωσης (προϋπολογισθέν έτος αποπεράτωσης και πραγματικός χρόνο αποπεράτωσης), προϋπολογισθέν κόστος έργου, τελικό απολογιστικό κόστος, αιτιολόγηση για «τυχόν» υπέρβαση από το προϋπολογισθέν κόστος, ποσό χρηματοδότησης από το Ελληνικό Κράτος από Ευρωπαϊκή ένωση ή αυτοχρηματοδότηση, ο ανάδοχος του έργου, τέλος σε περίπτωση παραχώρησης του έργου σε εργολάβο το ποσό που έβαλε ο εργολάβος και συνοπτική περιγραφή των όρων εκμετάλλευσης (πχ. Θα διαχειρίζεται τα διόδια για 20 χρόνια καθώς και παραχώρηση οικοπέδου για εμπορική εκμετάλλευση)
8)Περιουσιακή κατάσταση του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και εταιριών που συμμετέχει το Δημόσιο άνω του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο (κτίρια, οικόπεδα, βουνά, λίμνες, λιμάνια, μηχανήματα, κτλ)
9)Κατάσταση Διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και εταιριών που συμμετέχει το Δημόσιο άνω του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο (χρηματικά διαθέσιμα, τοποθετήσεις και ομόλογα ή μετοχές κτλ) ανά έτος.
10)Ενοίκια που λαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και οι εταιρίες που συμμετέχει το Δημόσιο άνω του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο τους, ανά έτος.
11)Ενοίκια που πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και οι εταιρίες που συμμετέχει το Δημόσιο άνω του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο τους, ανά έτος καθώς και στοιχεία ιδιοκτήτη.
12)Ακίνητα που έχει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και οι εταιρίες που συμμετέχει το Δημόσιο άνω του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο τους και δεν τα ιδιοχρησιμοποιεί ή δεν τα μισθώνει, συνοπτική αιτιολόγηση καθώς και τυχόν κόστος επισκευής.
13)Αριθμός Δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ από το 1974-2004 κατά προσέγγιση ανά έτος, καθώς και από το 2005-σήμερα (διότι για όσους δεν γνωρίσουν πάντα ήξεραν τον αριθμό των υπαλλήλων αλλά ειδικά από το 2005 και μετά υπήρχε η υποχρέωση σε ειδική βάση δεδομένων δηλαδή ηλεκτρονικά να αποστέλλουν οι Δημόσιες υπηρεσίες τον αριθμό των υπαλλήλων τους)
14)Αμοιβές και έξοδα του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των βουλευτών, των υπουργούν, υφυπουργών, γ. γραμματέων, Διευθυνόντων Συμβούλων, Προέδρων και μελών ΔΣ σε Δημόσιες Υπηρεσίες, οργανισμούς και ΔΕΚΟ.
15)Χρήματα που έχουν λάβει τα κόμματα από το Ελληνικό Δημόσιο υπό την μορφή επιχορήγησης και οποιαδήποτε άλλη μορφή.
16)Αξία εξαγωγών και αξία εισαγωγών ανά έτος από το 1974 έως σήμερα ανά κατηγορία προϊόντων (πχ. Αγροτικά προϊόντα, φάρμακα, πετρελαιοειδή κτλ)
17)Κατάσταση με τυχόν δάνεια που έχει δώσει το Ελληνικό Δημόσιο (το έτος που το χορήγησε, ποσό δανείου, επιτόκιο, διάρκεια και σε ποιόν)
Σας ευχαριστώ θερμά.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου