GuidePedia

0
Στρατηγικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη φιλοδοξεί να παίξει η Τουρκία, ρίχνοντας «άγκυρες» σε Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βοσνία, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας των τριών χωρών με την Τουρκία, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για τέσσερις ανεξάρτητες χώρες, που δεν πρέπει να αναμειγνύονται η μία στις εσωτερικές υποθέσεις της άλλης, αλλά θα πρέπει να συνεργάζονται με στόχο την οικοδόμηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας ήταν και ο στόχος των πρόσφατων συναντήσεών του με τους ομολόγους του της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, καθώς και η σχετικά πρόσφατη συνάντηση των κυρίων Γκιούλ, Τάντιτς και Σίλαϊτζιτς στην Κωνσταντινούπολη.

Εξαιτίας εκείνης της συνάντησης, ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, είχε κατηγορήσει την Άγκυρα για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, με την παροχή στήριξης στους Μουσουλμάνους της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top