GuidePedia

0
Η ένταξη στην ΕΕ είναι "ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος" της Τουρκίας λέει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Τουρκία ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε,
ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα: τη στρατηγική αντίληψη των σχέσεων Tουρκίας - ΕΕ, την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και τον συντονισμό της πολιτικής που η Τουρκία και η ΕΕ ακολουθούν στην περιοχή.

"Η ΕΕ αφορά την κοινή μας ενότητα, η Ευρώπη είναι η κοινή μας ήπειρος" είπε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε ότι " η ένταξη στην ΕΕ είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος για την Τουρκία".

Ο Τούρκος υπουργός συζήτησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ζήτησε να μην επηρεάζεται η διαδικασία αυτή από πολιτικά προβλήματα, όπως το Κυπριακό. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι προσβλέπει σε μια συνολική και οριστική λύση του Κυπριακού και ότι συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να επιταχυνθούν συνομιλίες που γίνονται στην Κύπρο.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top