GuidePedia

0


Νονοί της νύχτας είναι αυτοί που δίνουν εντολές στην ΕΛΑΣ για να τοποθετούνται «δικοί» τους σε καίριες θέσεις, ενώ γνωστός δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού φέρεται να μεταφέρει πληροφόρηση από την ΕΥΠ σε λαθρέμπορους
Με εντολή νονών της Greek Mafia φαίνεται πως τοποθετούνται αστυνομικοί σε καίρια πόστ,α ώστε να εξυπηρετούν τους σκοπούς της, σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento της Κυριακής, που φωτίζουν όλο και περισσότερες πτυχές μιας δυσώδους και σκοτεινής υπόθεσης, αλλά και τον ρόλο του δημοσιογράφου Νίκου Τσιλιπουνιδάκη ως «μεταφορέα» εντολών.
Τις αποκαλύψεις δεν αφήνει αναπάντητες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς γίνεται αναφορά και στο όνομα του υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Documento δημοσιεύει διαλόγους που δείχνουν την στενή σχέση αστυνομικών με τη μαφία.

Πρόκειται για στοιχεία που έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο του δολοφονημένου επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου που σχετιζόταν με τη Greek Mafia και δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 με σαράντα σφαίρες.

Τα νευραλγικά πόστα

Στα μηνύματα φαίνεται ότι οι μαφιόζοι τοποθετούσαν αστυνομικούς σε νευραλγικές θέσεις, όπως το τμήμα ανθρωποκτονιών, στο τμήμα εκβιαστών, στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος και στην ΕΥΠ.
Ενδεικτικός είναι ο διάλογος του «αποστολέα» Μήτσου Γιώργου με τον αστυνομικό Β΄Κ.Π, ο οποίος διεξήχθη στις 3 Ιουνίου του 2022.
Μήτσοτου: «Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσεις να είσαι εξαφανισμένος από αυτούς που έχουμε πει και αμέτοχος σε όλα, γιατί θα χαλάσει κάτι έτσι όπως τα έχουμε φέρει».
Επίσης, ο Γιώργος Μήτσου απευθυνόμενος στον αστυνομικό, αναφέρει: «Κώστα, είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο για άνθρωπο.. και πέρασε και μπήκε, τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ, εκεί τέλος οπότε έχουμε και εκεί δικό μας».
Ενδιαφέρον έχει και το μήνυμα του Αστυνομικού Β΄Κ.Π, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Μήτσου Γιώργο, αναφέρει: «Και τον Στέλιο όντως τον έστειλε ο παλιός φίλος στο οργ. Ήταν ΕΥΠ και αυτός και έφυγε από εκεί».
Το κύκλωμα φαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα και τις προσβάσεις να παίρνει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας αλλά κυρίως για το ποια πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από τους κοριούς της ΕΥΠ.

Η Interpol η Europol και η αναφορά στον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο

Έχουν μάλιστα τέτοια ευχέρεια τα στελέχη του κυκλώματος που δίνουν τηλέφωνα τρίτων για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παρακολούθηση.
Οι προσβάσεις της Greek Mafia μέσω των αστυνομικών επεκτείνονται μέχρι τα αρχεία αναζήτησης της Interpol και της Europol από τα οποία αντλούν πληροφορίες για λαθρέμπορους καυσίμων από την Κύπρο και στη συνέχεια να τους πληροφορούν για την ασφαλή τους μετακίνηση.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτει το Documento είναι η μεθόδευση με την οποία οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν στα πόστα τους ακυρώνοντας τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στις συνομιλίες γίνονται αναφορές σε πρόσωπα που υπηρετούν στον υπουργό Προστασία του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ενώ, στις συνομιλίες εμφανίζεται ένας γνωστός δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού ως ενδιάμεσος, να λαμβάνει πληροφορίες από πρόσωπο της ΕΥΠ και στη συνέχεια να τις μεταφέρει σε λαθρεμπόριο καυσίμων.
Όπως αναφέρει το Documento, πρόκειται για τον δημοσιογράφο Νίκο Τσιλιπουνιδάκη ο οποίος φέρεται να παίρνει στοιχεία από την ΕΥΠ και στη συνέχεια να ενημερώνει το κύκλωμα (συγκεκριμένα λαθρέμπορο καυσίμων).
Σημειώνεται ότι το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν στα πόστα τους.

Απάντηση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε δημοσίευμα: Οι σκευωρίες κατέρρευσαν, ο έλεγχος για όλους θα φτάσει μέχρι το τέλος

Απάντηση σε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που αναφέρεται σε διαλόγους μεταξύ αστυνομικών και της «Greek Mafia», εξέδωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία επαναλαμβάνει ότι ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και μια εβδομάδα έχει ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάνει λόγο για σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατέρρευσαν και τονίζει «προς όλους - και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων - ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η ακόλουθη:

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς.
Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύει μεθοδεύσεις και σκευωρίες που καταρρέουν με κρότο.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η αναπαραγωγή από το Documento δημοσιευμάτων που υπηρετούν μόνο εντυπωσιασμούς και όχι την αλήθεια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήδη, πριν μια εβδομάδα, ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και, ασφαλώς, την διαβίβασή της στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα.
Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή.
Επομένως, «άνθρακες ο θησαυρός» των αποκαλύψεων!
Επαναλαμβάνουμε προς όλους - και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων - ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί. Μέχρι τέλους. Γιατί η στρατηγική που υπηρετούμε με συνέπεια είναι μία: Ασφάλεια παντού.
Ασφάλεια για όλους».



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top