GuidePedia

0

Η Ρωσία θα  υπογράψει μια κολοσσιαίας σημασίας  συμφωνία για την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με δώδεκα χώρες εντός του τρέχοντος έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι χώρες δεν είναι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Με άλλα λόγια, η Ρωσία ετοιμάζεται να δώσει την δική της  απάντησή  στις ΗΠΑ και την Διατλαντική ένωση με την ΕΕ , την περίφημη συμφωνία TTIP , αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Η αναφορά των χωρών της ΚΑΚ δεν είναι τυχαία πριν από τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών. Τώρα  αναπτύσσονται δια-περιφερειακές συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και  χωρών που δεν έχουν κοινά σύνορα ή βρίσκονται σε διαφορετικές ηπείρους.

Αυτή τη στιγμή, η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει όλες τους  πιθανούς  κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή των συμφωνιών. Υπάρχει μια εκτίμηση του ισοζυγίου κερδών και ζημιών. Η τελική έκθεση θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο.
Η συμφωνία θα υπογραφεί με τις μεγάλες οικονομίες της Μέσης Ανατολής  όπως είναι : η Αίγυπτος, το Ισραήλ, και το  Ιράν. Με δύο χώρες του οργανισμού BRICS  που διαθέτουν τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο,  την Κίνα και την Ινδία.
Με τρεις πολύ ελπιδοφόρες χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού,  Ινδονησία,  Νότια Κορέα και  Καμπότζη. Φυσικά, υπάρχει  εμβάθυνση των δεσμών με τους παραδοσιακούς εταίρους στη Λατινική Αμερική, και η συμφωνία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών  θα υπογραφεί επίσης με τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα, το Περού και τη Χιλή.

Οι  Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη τότε θα έχουν πραγματικά απέναντι τους την  Ρωσία.
Ο Πούτιν δεν χάνει  χρόνο μάταια. Εδώ και μεγάλο διάστημα η ατζέντα του Ρώσου Προέδρου είχε «γεμίσει» με διεθνείς συναντήσεις,  και τώρα η σκληρή δουλειά φέρνει καρπούς. Προετοιμασία λοιπόν για μια πραγματικά παγκόσμια οικονομική «επανάσταση» .
Φυσικά, θα πρέπει να διερευνηθούν οι κίνδυνοι. Τα  μέτρα προστατευτισμού που θα αποφασισθούν στην «Ανατολική  Οικονομική Ένωση» θα βοηθήσουν  τους εγχώριους παραγωγούς να αναπτυχθούν  αποτελεσματικά.
Η διαδικασία της υποκατάστασης των εισαγωγών θα πρέπει να λάβει  νέα ώθηση από την απελευθέρωση της αγοράς, με σκοπό να  ελαχιστοποιηθεί  η εισροή ξένων αγαθών από την δύση.

Ωστόσο, οι Ρώσοι παραγωγοί είναι επίσης σε θέση να κατακλύσουν τις ξένες αγορές με τα προϊόντα τους. Τέτοιες τάσεις λόγω της χαμηλής ισοτιμίας του ρουβλίου, εντοπίζονται και χωρίς την έγκριση των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου.
Αυτή η οικονομική ένωση πραγματικά όμως θα προσδώσει τεράστια δύναμη στην Μόσχα και το Πεκίνο και θα κεφαλαιοποιήσει την ηγεμονική άνοδο των χωρών αυτών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, εδώ και πολλά χρόνια .

Το μόνο πρόβλημα σε αυτήν την διαδικασία είναι πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος για έναν παγκόσμιο πόλεμο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top