GuidePedia

0

Συντρίμμια από το αεροσκάφους της EgyptAir που αγνοείτο, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με τις αιγυπτιακές Αρχές να κάνουν λόγο για "μεγάλη πιθανότητα" να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, εντοπίστηκαν συντρίμμια και κομμάτια πλαστικού στη θαλάσσια περιοχή, 230 μίλια νότια της Κρήτης, ενώ το Al Arabiya κάνει λόγο και για δύο σορούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters και το AFP - που επικαλούνται ελληνικές επίσημες πηγές - πρόκειται για δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος που εντοπίστηκαν, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας επιβεβαίωσαν στο Capital.gr ότι βρέθηκαν συντρίμμια στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου και ειδικότερα 46 ναυτικά μίλια από το ελληνικό HRR ή 205 μίλια νοτιοδυτικά από την Κρήτη και 190 μίλια νότια από την Κάρπαθο.

Πρόκειται για την πτήση MS804 της Egypt Air με 69 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο και που πληροφορίες έφεραν το αεροσκάφους τύπου Airbus να έχει συντριβεί νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Σημειωτέον πως τόσο εμπειρογνώμονες, όσο και οι αιγυπτιακές Αρχές, αλλά και από τη ρωσική πλευρά, γίνεται λόγος για τρομοκρατική επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.

Δεν γνωρίζουμε να υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών της πτήσης, αλλά διεξάγονται περαιτέρω έλεγχοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός δήλωσε ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα όσον αφορά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top