GuidePedia

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την αποστολή ενός  πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με  τα διεθνή ΜΜΕ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώνουν  τα σχέδιά τους με την αποστολή ενός πολεμικού πλοίου  στο Αιγαίο Πέλαγος ως μέρος των προσπαθειών του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης», αναφέρει επακριβώς η δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ χθες Πέμπτη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο θα είναι αντιτορπιλικό κλάσεως  Arleigh Burke που θα φέρει αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS, το οποίο ανήκει στον στολίκο  που σταθμεύει στο λιμάνι Ρότα της Ισπανίας.

Προφανώς μετά την εγκατάσταση παρόμοιου συστήματος στην χερσαία έκδοση στην Ρουμανία και στην εκεί νατοϊκή βάση, η Ουάσιγκτον «κλείνει» και αυτήν την δίοδο στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος μέχρι τώρα «σουλατσάριζε» ανενόχλητος.
Επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο  σταδιακά ο πλήρης έλεγχος των Στενών  του Βοσπόρου και της Μάυρης Θάλασσας, έτσι μετά την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Βαλτική , τώρα το ΝΑΤΟ «κλειδώνει» και το Αιγαίο Πέλαγος .

Αποδεικνύεται έτσι και στην πράξη ότι το Αιγαίο κατέχει από την αρχαιότητα έως σήμερα τεράστια γεωστρατηγική σχέση , διότι ελέγχει τουλάχιστον δύο ηπείρους( για να μην πούμε τρείς) και όλη την ΝΑ Μεσόγειο.
Επίσης η παρουσία Αμερικανών στην «αυλή μας» προδικάζει λίαν συντόμως εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και γενικά στην λεκάνη της Α.Μεσογείου, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται και η άφιξη του κινεζικού στόλου.

Το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, με την βοήθεια της  Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας , αναφέρει ο δυτικός τύπος, αλλά το διακύβευμα σίγουρα είναι αλλού .

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια τεράστια εισροή των μεταναστών που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Πολλοί μετανάστες που χρησιμοποιούσαν την βαλκανική οδό έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στην  Ελλάδα .

Η ουσία όμως είναι ότι τα «πιόνια» τοποθετούνται στην παγκόσμια σκακιέρα και η σύγκρουση δεν θα αργήσει να έρθει .


πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top