GuidePedia

0

 Χάρτης που δημοσίευσε το Τούρκικο επιτελείο


 Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι τουρκικές προκλήσεις. Η Τουρκία ανακοίνωσε εκ νέου άσκηση έρευνας και διάσωσης μέσα στο Αιγαίο, λέγοντας ότι πρόκειται για του τουρκική περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου η άσκηση έρευνας και διάσωσης με την επωνυμία "Θαλάσσιος Λέων" θα γίνει στα διεθνή ύδατα οτυ Αιγαίου μεταξύ 3 και 6 Μαϊου στην "περιοχή που είναι ευθύνη της Τουρκίας".



Σκοπός της άσκησης είναι ο συντονισμός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με το κέντρο έρευνας και διάσωσης, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην διεθνή κοινότητα.
Η φράση αυτή δείχνει ότι η Τουρκία πέραν των προκλήσεων σκοπεύει να κινηθεί και σε διεθνές επίπεδο, εμφανίζοντας το Αιγαίο ως περιοχή που έχει τον έλεγχο.

Επιπλέον σκοπεύει να δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός, καθώς καλεί δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την άσκηση στις 4 Μαϊου, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα τους γίνει εκτενής ενημέρωση.

Παράλληλα η Τουρκία εξέδωσε ψευδο-NAVTEX και δέσμευσε τις ίδες ακριβώς περιοχές στις οποίες ασκείται χθες και σήμερα.




Δεσμεύει δηλαδή για την εβδομάδα μετά το Πάσχα τις περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Σκύρου.

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, με τις πλάτες του ΝΑΤΟ το οποίο παρακολουθεί άπραγο την τουρκική προκλητικότητα.

Κι επειδή πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ καταγράφει την προκλητικότητα και εννοούν ότι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας, ας σκεφτούν ότι αυτό που βλέπει το ΝΑΤΟ  είναι την Τουρκία να ασκείται σε περιοχές που ονομάζει δικές της, πολλές φορές και την Ελλάδα να το παρακολουθεί και να μην μπορεί να το αποτρέψει. Η εικόνα που κάποιος αποκομίζει είναι ότι η άνεση με την οποία η Τουρκία κινείται, είναι επειδή έχει κατοχυρώσει τις αξιώσεις της.

Αυτός είναι και ο μεγάλος κίνδυνος. Χθες οι Τούρκοι έστειλαν σαφές μήνυμα ότι δεν υπολογίζουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ε. Αποστολάκη, στέλοντας μαχητικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από το κεφάλι του την ώρα που επισκεπτόταν τη Ρω και το Καστελλόριζο.

Παράλληλα έκαναν πλήθος παραβιάσεων με ό,τι μέσα διέθεσαν στην άσκηση έρευνας και διάσωης που βρίσκεται για δεύτερη ημέρα σε εξέλιξη μέσα στο Αιγαίο.
Πριν λίγα χρόνια κάτι τέτοιο πάντως θα μας φαινόταν αδιανόητο.

Δείτε τις περιοχές που δέσμευσαν με τη νέα ψευδο-NAVTEX



πηγή

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top