GuidePedia

0


Οι δυνάμεις του Άσαντ, με την υποστήριξη των Ρώσων, κοντεύουν να πάρουν το Χαλέπι. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι αυτά που συμβαίνουν στην Συρία μπορούν να γίνουν ανεκτά μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, και δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατό στην Συρία.

Στο μεταξύ ήδη οι Σαουδάραβες έχουν δηλώσει έτοιμοι να στείλουν στρατό στην Συρία.

Στο μεταξύ ήδη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δηλώσει έτοιμα να στείλουν στρατό στην Συρία.

Όπως βλέπετε στους παρακάτω δύο χάρτες, το Χαλέπι (Aleppo), η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, και η σημαντικότερη οικονομικά, είναι στρατηγικής σημασίας για την επικοινωνία της Τουρκίας με τον ISIS, δηλαδή τους Σουνίτες Ισλαμιστές της Συρίας και του Ιράκ. Στους δύο χάρτες βλέπετε τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν. Στον πρώτο χάρτη βλέπετε την έρημο της Συρίας, το φυσικό εμπόδιο για την τροφοδοσία του ISIS από τον Νότο.

Χάρτης 1 Η Έρημος της Συρίας



Στον χάρτη 2 βλέπετε το δεύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν στην επικοινωνία και τροφοδοσία του ISIS, που είναι οι Κούρδοι της Συρίας, τους οποίοςυ βλέπετε με μωβ στον παρακάτω χάρτη, οι οποίοι εμποδίζουν την τροφοδοσία του ISIS από τον Βορρά.

Χάρτης 2 Το Εμπόδιο των Κούρδων της Συρίας


Οι Κούρδοι έχουν περάσει δυτικά του Ευφράτη, οι Ρώσοι και οι Κούρδοι κοντεύουν να πάρουν το Χαλέπι, και οι δυνάμεις του Άσαντ με την στήριξη των Ρώσων χτυπάνε και την στενή λωρίδα που ενώνει τους Άραβες με τον ISIS από τον Νότο. Ουσιαστικά ο Πούτιν προσπαθεί να αποκόψει τον ISIS από την Τουρκία και τους Άραβες.

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δυσκολεύουν για τους Τούρκους και τους Άραβες, που θα ήθελαν να ενωθούν τα Σουνιτικά τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν Αραβό-Τουρκικά δίκτυα στο μέλλον, κάτι που όμως πρώτον κόβει την έξοδο του Ιράν στην Μεσόγειο, κάτι που αποτελεί το μεγάλο όραμα του Ιράν, αλλά και στέλνει τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου των Αράβων στην Τουρκία, ίσως και στην Ευρώπη, κάτι που θίγει και το Ιράν, αλλά πολύ περισσότερο θίγει την Ρωσία.

Χάρτης 3 Πιθανό Αλαουτικό, Σουνιτικό, Σιιτικό και Κουρδικό Κράτος βάσει των Δημογραφικών Στοιχείων της Συρίας και του Ιράκ



Στον παρακάτω χάρτη της Wikipedia βλέπετε με ανοιχτό πράσινο το Αλαουτικό τμήμα της Συρίας, με σομόν το Σουνιτικό, και με ροζ το Κουρδικό.

Χάρτης 4 Δημογραφικός Χάρτης Συρίας



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top