GuidePedia

0

Η Ιταλία είναι έτοιμη να ηγηθεί της προσπάθειας για την επίλυση της ασταθούς κατάστασης στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Roberta Pinotti.

Ενώ οι δύο αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης αναμένεται να σχηματίσουν μια προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, η χώρα εξακολουθεί να μαστίζεται από τη βία και «φιλοξενεί» τον μεγαλύτερο θύλακα της Daesh πέρα από τη Μέση Ανατολή.

«Η Ιταλία πάντα έλεγε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη σταθεροποίηση της Λιβύης», δήλωσε η Pinotti στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La7. «Υπάρχει ένα ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο αναφέρει ότι οι αρχές της Λιβύης μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Αν το κάνουν, είμαστε έτοιμοι [για βοήθεια]».

Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές της, τόνισε η Pinotti, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάσταση έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη χώρα σε μια άλλη Σομαλία.

Η Daesh έχει αυξανόμενη παρουσία στη Λιβύη, προειδοποίησε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top