GuidePedia

0

Aπό το φθινόπωρο του 2010 υπήρχαν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις του Ιωσήφ Λιβανού για
τις δραστηριότητες ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» του κυκλώματος κτηματομεσιτών που
εμπλέκουν τον τότε πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη, στην Ανατολική Αττική, τη Γλυφάδα και την Κρήτη, αλλά μόλις το 2012 διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία και απο τότε δεν ξαναυπήρξε η παραμικρή εξέλιξη!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το 2012 οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και είχε ως σκοπό να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιον πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες.

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.

Σε ενημερωτική επιστολή του προς το ΣΔΟΕ, ο Γ. Ζωγραφάκης αναφέρει:
"Ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικε΄ς προμήθειες. Είχαν καταφέρει και είχαν δικτυωθεί σε όλα τα πόστα της εξουσίας, ακόμα και στη δικαστική. Τα χρήματα που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες τα έφερναν στον Όμιλο, τα παρέδιδαν στους δυο τότε νόμιμους εκπροσώπους του Ομίλου και εκείνοι αναλάμβανα πρώτα το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα.
Για τις υπηρεσίες αυτές κρατούσαν ποσοστό επί των κεφαλαίων που "τακτοποιούσαν". Τα κεφάλαια που εισέρχονταν στον όμιλο για ξέπλυμα δεν χρησιμοποιούνταν ούτε για αγορά ακινήτων, ούτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Περνούσαν μόνο από τον Όμιλο και, αφού ξεπλένονταν, τα περισσότερα έφευγαν για το εξωτερικό. Αλλά ούτε και το ποσοστό που παρακρατούσαν για ξέπλυμα χρησιμοποιείτο στον όμιλο. Ταξίδευαν όλα μαζί στο εξωτερικό και η μοιρασιά γινόταν εκεί.
Κάθε φορά που ήθελαν να προβούν σε αποστολή στο εξωτερικό, λάμβαναν κάποιο δάνειο από συγκεκριμένες τράπεζες με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, το οποίο τους χρησίμευε για να αποδεικνύουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι είχαν νόμιμα χρήματα και άρα μπορούσαν να τα στέλνουν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, όμως έστελναν τα κλεμμένα".
Σύμφωνα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει εκπονήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα, με εντολή Σαμαρά.

Οι τράπεζες πίσω από το σκάνδαλο;

Τι υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες;  Ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί μαζί με άλλους, έκαναν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της τάξεως των 10 δις, μέσω συγκεκριμένων τραπεζών. Τα στοιχεία είναι εκκωφαντικά για όποιον έχει στοιχειώδη λογική:

Λένε οι καταγγέλλοντες ότι τους πήγε κανένας Μεϊμαράκης, Λιάπης ή Βουλγαράκης με καμιά βαλίτσα Ευρώ ώστε να την ξεπλύνουν;

ΟΧΙ. Τα ονόματα των πολιτικών εμπλέκονται όπως υποστηρίζουν από λεγόμενα και συμφραζόμενα του κυρίου Καρούζου και των συνεργατών του.

Άρα; Υπάρχει μόνο μία σταθερά. Οι τράπεζες για τις οποίες είναι το πλυντήριο για τον όποιον πολιτικό ενεπλάκη, εφ’ όσον οι καταγγέλλοντες δεν είναι φαντασιόπληκτοι. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ έδιναν τα δάνεια για τις αγορές των ακινήτων, οι τράπεζες αποτιμούσαν την αξία των ακινήτων, οι τράπεζες εκταμίευαν, οι τράπεζες υποδέχονταν μισθώματα ή όποια έσοδα, οι τράπεζες τα απέδιδαν ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή αχυράνθρωπο τα εισέπραττε.

Κοινώς, οι τράπεζες γνώριζαν και αν αποδειχτούν έκνομες πράξεις, υπέθαλπταν την όποια κακουργηματική δραστηριότητα. 

Οι τράπεζες που εάν ένας απλός πολίτης πάει να καταθέσει 1600 Ευρώ θα του ψάξουν και τα εσώρουχα, φέρονται κινητήριος μοχλός ενός ανεξέλεγκτου χορού δισεκατομμυρίων.

Οι τράπεζες που έλαβαν πακτωλούς ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, χωρίς να διωχθεί κανείς τους. Και θα αναρωτηθείτε “μα δεν υπάρχει ελεγκτική αρχή”; Είναι δυνατόν να δρουν ανεξέλεγκτα;

Μα και βέβαια υπάρχει. Είναι ο εκάστοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και στην συγκεκριμένη περίοδο που αναφερόμαστε (2010-2012) διοικητής ήταν ο κύριος Προβόπουλος.

Εάν αποδειχθεί λοιπόν η ορθότητα των καταγγελιών, ο κύριος Προβόπουλος θα φέρει την κύρια ευθύνη αφού δεν είναι δυνατόν η ΤτΕ να παρακολουθεί τα χιλιάρικα και να αφήνει ανεξέλεγκτα τα δισεκατομμύρια.

Και λοιπόν, γιατί ΟΥΔΕΙΣ δεν λέει το αυτονόητο; Γιατί κανείς δεν λέει κουβέντα για τις τράπεζες; Ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε ο Χατζηνικολάου; Όταν μάλιστα οι τράπεζες είναι “συγκεκριμένες”;

Για τον εκδότη είναι αυτονόητο. η πραγματική αγορά έχει καταρρεύσει και έχει απομείνει μόνον η δανειοδότηση και η διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών για να κρατά ζωντανές τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Μία ξεκάθαρη εξήγηση της υποδούλωσης της ενημέρωσης στους τραπεζίτες, που άλλωστε κάλυψε τόσο το έγκλημα του PSI, της ανακεφαλαιοποίησης και τώρα καλύπτει τα σκάνδαλα της Αγροτικής και του ΤΤ. “Εάν μιλήσεις, θα σου τραβήξουμε την πρίζα”.

Οι πολιτικοί (όχι οι εμπλεκόμενοι), γιατί δεν καταγγέλλουν τον ρόλο των τραπεζών στην υπόθεση; 

Για τους ίδιους λόγους. Το τραπεζικό σύστημα ελέγχοντας την πλειοψηφία σχεδόν των ΜΜ”Ε”, επιβάλλουν την στήριξη στους πολιτικούς και τις πολιτικές της αρεσκείας τους. Στοιχειώδες. Είδατε καμία άλλη προβληματική επιχείρηση πλην των τραπεζών να “ανακεφαλαιοποιείται” με δημόσιο χρήμα; Καμία. Κομμάτια να γίνουν, ας μείνει ο κόσμος στους δρόμους.

Οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί γιατί δεν λένε κουβέντα για το αυτονόητο; Ότι εάν είμασταν μπλεγμένοι, πριν από εμάς θα έπρεπε να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες και ο Προβόπουλος που τα έτρωγαν μαζί μας. Δεν το λένε διότι μέχρι στιγμής, αρνούνται κάθε εμπλοκή τους. Άρα μπορούν να μιλούν μόνον για τον εκδότη και τους μάρτυρες.

Την υπόθεση την είχε το σύστημα ΠΑΣΟΚ απο το 2010 στα χέρια του και μόλις το 2012 βγήκε στην επιφάνεια . 

Γιατί απο το 2012 μέχρι και σήμερα λοιπόν δεν ελέχθησαν ένα προς ένα τα συμβόλαια αγοραπωλησιών του Καρούζου σύμφωνα με τις καταγγελίες και να δούμε τις διαδρομές του χρήματος; Έτσι θα φαινόντουσαν ποιοί Μεϊμαράκηδες. Άκηδες, Βουλγαράκηδες ή Λιάπηδες κρύβονται πίσω από το έγκλημα. Διότι οι μόνες που δεν μπορούν να κρυφτούν, είναι οι τράπεζες.

Ας καταλάβετε κύριοι του πολιτικού συστήματος ότι είναι ή αυτοί, ή εσείς (και εμείς δυστυχώς). Με όλα τα κρίματα σας. Ας μπει και κανένας σας φυλακή, δεν πειράζει. Είναι η μόνη προσφορά που μπορείτε να κάνετε πλέον στην Πατρίδα.

Είναι η τελευταία σας ευκαιρία, πριν το Χάος.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top