GuidePedia

0

Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των δημοκρατικών κρατών, από την στιγμή που έχει καταλάβει μεγάλες εδαφικές εκτάσεις σε Ιράκ και Συρία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πολεμούν ανοικτά εναντίον του. Το αυτό, θεωρητικά, πράττει και η σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Στην πραγματικότητα τα η κατάσταση είναι διαφορετική, ειδικά από τις αρχές του τρέχοντος έτους.
Του Μπουράκ Μπεγκντίλ
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://www.meforum.org/
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας
Πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές κυκλοφορούν ελεύθερα μέσω του τουρκικού εδάφους και στρατολογούν στις τουρκικές πόλεις βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. «Δεν αποτελεί μυστικό πως η Τουρκία αποτελεί γόνιμο έδαφος για τη δράση των τζιχαντιστών. Η Τουρκία δηλώνει πως πολεμά το ΙΚ. Ίσως και να το πράττει, αλλά το πράττει περιστασιακά και απρόθυμα», δήλωσε πρέσβης χώρας της ΕΕ στην Άγκυρα.
Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος Χουσεΐν Μουσταφά Περί, ο οποίος πολεμούσε στις τάξεις των τζιχαντιστών και τραυματισμένος αιχμαλωτίσθηκε από τους Κούρδους της Συρίας, αποκάλυψε πως το ΙΚ στρατολογεί εντός της Τουρκίας και πως εκτελεί βομβιστικές επιθέσεις κατά κουρδικών στόχων εντός του τουρκικού εδάφους. Τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα, συνεχώς, εκθειάζουν τους τζιχαντιστές και επιτίθενται στους Κούρδους. Υπάρχουν και πρωτοσέλιδα που αναφέρουν πως οι Κούρδοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους τζιχαντιστές.

Υπάρχουν όμως και σοβαροί δημοσιογράφοι στην Τουρκία. Τον περασμένο μήνα τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ για τις διεισδύσεις τζιχαντιστών στο τουρκικό έδαφος. Ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται στη γερμανική Die Welt. Είναι ξεκάθαρο πως το τουρκικό κράτος ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος.
Πρόσφατα δύο Τσετσένοι εκτελεστές ορθοδόξων ιερέων στην Συρία, καταδικάστηκαν σε αστείες ποινές από τουρκικό δικαστήριο, παρά το γεγονός πως κατέθεσαν ότι βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη ΜΙΤ, η οποία τους βοηθούσε παντοιοτρόπως, διότι πολεμούσαν το καθεστώς Άσαντ.
Πρόσφατα μια νοσοκόμα κατήγγειλε πως η κόρη του Ερντογάν, Σουμεγιέ, έχει δημιουργήσει έναν πλήρη μηχανισμό περίθαλψης τραυματιών τζιχαντιστών, στην επαρχία της Σανλιουρφά. Στο μεταξύ η Τουρκία εξακολουθεί να δηλώνει πως μάχεται κατά των τρομοκρατών του ΙΚ στην Συρία. Ακόμα πιο γελοιωδώς ορισμένοι εξακολουθούν να «τρώνε» τα παραμύθια της Άγκυρας.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι χαρακτήρισε την Τουρκία βασικό σύμμαχο στον αγώνα κατά του ΙΚ και εξήρε την τουρκική συμμετοχή. Κατά συνέπεια η Τουρκία θεωρεί πως θα μπορεί να κοροϊδεύει πάντα τους συμμάχους της, βοηθώντας τους τζιχαντιστές και εισπράττοντας φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top