GuidePedia

0


Από τις πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Και από μερικά ονόματα των υπουργών του που γνωρίζω πολύ καλά. Εχω την υποψία ότι ο νέος πρωθυπουργός μπορεί (υπογραμμίζω το «μπορεί») να αποδειχθεί ο πιο αίλουρος «γάτος» της μεταπολιτευτικής Ελλάδας!
Αυτή την υποψία την τεκμηριώνω ως εξής:
Δημήτρης Δανίκας
Ενα. Η οικονομική, αστική ελίτ που προέκυψε από την γέννηση του κράτους μέχρι σήμερα, ήταν και εξακολουθεί να είναι όμηρος μιας παρασιτικής, κρατικοδίαιτης «παρέας». Γι αυτό οι απαραίτητες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές έμεναν πάντα εξαγγελίες προεκλογικές!

Δύο. Οποιος κοπιάσει να διαβάσει και να μελετήσει τα κιτάπια των θεωρητικών της Αριστεράς θα αντιληφθεί κάτι το εξωφρενικό. Το πρωταρχικό μέλημα τους δεν ήταν ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της χώρας, αλλά ο εκσυγχρονισμός των δομών της. Με απλά λόγια η Αριστερά και μάλιστα η κομμουνιστική (του παρελθόντος εννοώ) προσπαθούσε να σπρώξει την αστική οικονομική ελίτ να κάνει το ιστορικό της καθήκον!

Τρία Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, ας πούμε, το βιβλίο του Νίκου Μπάτση με τίτλο «Η βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας» (ενός εκ των εκτελεσθέντων μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη) επιχειρούσε να αποδείξει ότι στην χώρα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές συνθήκες ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και εξαγωγική δραστηριότητα!

Τέσσερα. Χαρακτηριστικό ακόμα είναι το γεγονός ότι η έκθεση του Πολ Πόρτερ, αρχηγού της αμερικανικής αποστολής επί προέδρου Τρούμαν, το 1947 στην Ελλάδα, μεσούντος του Εμφυλίου, συμπίπτει με τις απόψεις της Αριστεράς και ιδιαιτέρως της ΕΔΑ!

Πέντε. Οι άνθρωποι της Αριστεράς και μάλιστα τα «παιδιά» του Χαρίλαου Φλωράκη, συγκροτήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και οπλίστηκαν με τέτοιες υποδομές που όμοιές τους μόνο στα πρωτοκλασάτα αμερικανικά πανεπιστήμια!

Εξι. Η μισή ελίτ της χώρας, σε κάθε πόστο και σε κάθε επάγγελμα, προέρχεται από τους κόλπους της Αριστεράς. Δηλαδή από πρώην Κνίτες, Ρηγάδες και κομμουνιστές. Από τις επιχειρήσεις μέχρι την διανόηση. Να μην λέω τώρα ανόματα!

Εφτά. Μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα προσλάμβανε δημοσιογράφους που έμαθαν γράμματα στα θρανία του «Ριζοσπάστη» του Γρηγόρη Φαράκου. Οι λόγοι απλοί. Είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών σπουδών. Είναι ορθολογιστές. Και είναι εργασιομανείς. Ρωτήστε να μάθετε!

Οκτώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Μαρία Δαμανάκη υπήρξε η καλύτερη επίτροπος που πέρασε ποτέ από τις Βρυξέλες. Οποιος δεν πιστεύει αρκεί να γκουγκλάρει για να μάθει!

Εννιά. Με απλά λόγια. Επειδή η παρασιτική ελίτ αδυνατεί, λόγω των προνομιών της, να προβεί σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε η χώρα να φύγει από την σουλτανία και να μετακινηθεί προς την Ευρώπη, αυτό τον ρόλο τον έπαιξαν και τον παίζουν οι αριστεροί. Πράγμα εξωφρενικό για κάθε αστική, εθνική, τάξη σε κάθε χώρα της Ευρώπης

Δέκα. Επειδή γνωρίζω το παρελθόν του Νίκου Κοτζιά, σημερινού υπουργού των εξωτερικών. Επειδή φοίτησε σε γερμανικά πανεπιστήμια. Επειδή η γερμανική είναι η δεύτερη «μητρική» του γλώσσα. Επειδή έμεινε για πολλά χρόνια στην Γερμανία. Επειδή επί σειρά ετών υπήρξε βασικός ιδεολογικός καθοδηγητής του ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη. Επειδή έχει αφομοιώσει και εμπεδώσει κάθε ίχνος γερμανικής φιλοσοφίας. Επειδή είναι ευφυής. Επειδή υπήρξε ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής διάνοιξης διαύλων με την Τουρκία επί υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου junior. Και επειδή αρκετοί πρώην υπουργοί ήταν κοντορεβυθούληδες για το μπόι του

Για όλους αυτούς τους λόγους. Εκτιμώ ότι αν τον αφήσουν να κάνει παιχνίδι θα συμβεί το εξής εξωφρενικό. Η Ανγκελα Μέρκελ (πρώην κομμουνίστρια κι αυτή) θα βρε απέναντί της μια αρσενική Ανγκελα Μέρκελ από την Ψωροκώσταινα!

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top