GuidePedia

0


Του Kαθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Για να μη τα πολυλογώ, μέσω “συμφωνιών” μεταξύ αυτών που δεν πληρώνουν και των τραπεζιτών τα “κόκκινα” δάνεια θα πάψουν να είναι “κόκκινα”.  Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κεφαλαίου των τραπεζών αφού πλέον τα ψευτουγιή δάνεια θα προσμετρηθούν στα υγιή τους στοιχεία στον ισολογισμό τους.
Αυτό θα δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στην αγορά, αφού χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην οικονομία οι τράπεζες θα “εξυγιανθούν”.
Ακόμη και τα 40 δις ευρώ απο τα “κόκκινα” δάνεια των 80 δις ευρώ  να “εξυγιανθούν” αυτό θα οδηγήσει  σε πολλαπλή αύξηση των τραπεζικών μετοχών της δεκάρας.
Χρειάζεται όμως και λίγη ηθοποιία για να μη πιάσουν το φοβερό αυτό κόλπο τα θύματα, οι πολίτες. Στη θέση του υπουργού οικονομικών θα πρέπει να μπεί ο καταλληλότερος…
Απο όσα ανέφερα προηγουμένως, εφόσον υπάρξει επίλυση απο τη κυβέρνηση του προβλήματος των “κόκκινων” δανείων αναμένεται αύξηση της τιμής των τραπεζικών μετοχών πρίν τις εκλογές.
Δεν είναι άμοιρη και μια επιθυμία των τραπεζιτών να διατηρούν σε χαμηλές τιμές τις μετοχές τους σε μια προφανώς χειραγωγούμενη χρηματιστηριακή αγορά, παρουσία του δικτύου προστασίας του Τ+3 πού ένοχα επιτρέπει η ΕΚΤ, λόγω της συνεχιζόμενης κεφαλαιοποίησής τους προκειμένου να αντλούν κεφάλαια απο δάνεια (που πιθανότατα μεταφέρουν εκτός Ελλάδας) ώστε το αναγκαίο κεφάλαιο που συνεχώς χρειάζονται για να περνούν κάθε χρόνο τα crash τέστς να είναι μεγάλο!
Η αναφορά της Nomura (πρώην Lehman Brothers), μιας εταιρείας της Ιαπωνίας καί όχι Ιαπωνικής εταιρείας, που έχει αγοράσει το Ευρωπαϊκό και το Ασιατικό κομμάτι της Lehman Brothers, στην σταθερότητα που θα μπορούσε να προσφέρει το ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί να κυβερνήσει, έχει να κάνει περισσότερο με τα ομόλογα που έχει στο πορτοφόλιο της. Η πολιτική της πρόβλεψη δεν σημαίνει πως ότι λέει το πιστεύει. Eκτός αυτού, η Lehman Brothers που σιγά-σιγά επανέρχεται στην Αμερικάνικη αγορά πάντα ψάχνει για το μεγάλο κόλπο που θα την επαναφέρει στη δεσπόζουσα θέση που κάποτε είχε στη παγκόσμια αγορά.
Αυτό που πρέπει να δεί κανείς δεν είναι τόσο η “νέα χρηματιστηριακή φούσκα” που στήνεται αλλά ότι
  1. η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας που είναι χάλια και
  2. το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ηρεμία στην εξωτερική πολιτική (ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες) για να στηθεί η κομπίνα.
Η τελευταία πράξη του δράματος που στήνεται απαιτεί την ανάγκη ενός νέου μνημονίου σαν αυτό του “Παπούλια-Γιλμάζ”. Ο Αβραμόπουλος – καλά “ενημερωμένος” – πήγε να το προωθήσει σε απρόοπτο χρόνο πρίν λίγους μήνες. Φαίνεται όμως ότι αυτό το αφήνει στο περίφημο Δένδια  και πιθανόν – τί τραγικό – στο σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που με το μνημόνιο που υπέγραψε κάποτε επέτρεψε τις έρευνες στο Αιγαίο απο τους Τούρκους, καταλύοντας τα θαλάσσια σύνορα που είχε η Ελλάδα με τη Τουρκία μέχρι τότε από άλλες διεθνείς συνθήκες.

Έχει αποδειχθεί ότι η Ελλάδα διαχρονικά παραχωρεί Ελληνικό έδαφος στη Τουρκία.
Οι “σωστοί” πολιτικοί πάντα είναι διαθέσιμοι και για να βγούν νέοι υπογράφουν “υποσχέσεις” πρίν βγούν. Να μη μιλήσω για τους δημοσιογράφους, τους νομικούς, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία και τα ΜΜΕ…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top