GuidePedia

0
20140902_54054cdf6cc48

 «Δώστε στους Ουκρανούς Νεοναζί τα όπλα που χρειάζονται»!
Μετά τις επίμονες πιέσεις για τον εξοπλισμό των εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Συρία, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν καλεί τώρα την…
 Ουάσιγκτον να εφοδιάσει με όπλα τις ουκρανικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων οι επικίνδυνοι και φανατικοί Νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα».Κατά τη διάρκεια μίας τηλεοπτικής συνέντευξης στο CBS, ο Μακέιν ρωτήθηκε αν η εισαγωγή περισσότερων όπλων στην περιοχή θα μπορούσε να βελτιώσει ή να επιδεινώσει την κατάσταση.
«Για όνομα του Θεού, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, δεν πρόκειται για επιδρομή, αλλά για εισβολή», απάντησε ο γερουσιαστής, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία για «πολεμικές ενέργειες και πράξεις».
«Είναι μια σύγκρουση που απαιτεί τη συμμετοχή μας όχι μέσω αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων, αλλά μέσω της βοήθειάς μας», υποστήριξε ο Μακέιν, προσθέτοντας: «Δώστε τους τα όπλα που χρειάζονται. Δώστε τους τα μέσα που χρειάζονται. Δώστε τους τη δυνατότητα να πολεμήσουν».
Ο Δημοκρατικός Robert Mendez, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε στο CNN: «Θα πρέπει να εφοδιάσουμε τους Ουκρανούς με τέτοια όπλα, ώστε να μπορέσουν να ανακόψουν μία  περαιτέρω επιθετικότητα από την πλευρά του Πούτιν».
Ο Mike Rogers, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών, μιλώντας στο Fox News, είπε περίπου τα ίδια: «Εάν δεν δώσουμε λίγα και αποτελεσματικά όπλα τώρα, θα πρέπει να δώσουμε πολλά και πολύ πιο «φονικά» αργότερα».
Το επιχείρημα του Μακέιν ότι η Λιβύη καταρρέει λόγω έλλειψης μίας παρατεταμένης παρέμβασης των ΗΠΑ είναι ενδεικτικό της παράνοιας που διέπει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, η χώρα καταρρέει εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Ομπάμα να χρηματοδοτήσει και να στηρίξει τους τζιχαντιστές, προκειμένου να ανατρέψει τον Καντάφι.
Αυτή τη φορά, το κάλεσμα του Μακέιν να εξοπλίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις, θα έχει ως αποτέλεσμα τον εφοδιασμό των φασιστών και των Νεοναζιστών Ουκρανών με επικίνδυνα όπλα.
Αυτό που αρχικά χλευάστηκε ως «προπαγάνδα του Κρεμλίνου», το γεγονός δηλαδή ότι οι Νεοναζί υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το καθεστώς του Κιέβου, είναι πλέον ευρύτατα αποδεκτό.
Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Telegraph ανέφερε ότι το Κίεβο συνεργάζεται πλέον συστηματικά με τους ένοπλους Νεοναζί, τους άνδρες με τα τατουάζ  των SS στο λαιμό τους, στον «πόλεμο» εναντίον των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.
Οι «αγωνιστές» που ο Μακέιν καίγεται να εξοπλίσει είναι οι ίδιοι που παρελαύνουν με τα ναζιστικά διακριτικά, οι ίδιοι που υπερήφανα ασπάζονται την ανωτερότητα της λευκής φυλής, οι ίδιοι που υμνούν τον Χίτλερ και αρνούνται το Ολοκαύτωμα.
Όταν η ουκρανική κυβέρνηση ρωτήθηκε σχετικά με τη στήριξη αλλά και τη χρήση των Νεοναζί, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Anton Gerashchenko εμφανίστηκε αμετανόητος: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η πίστη τους και η επιθυμία τους να κάνουν την Ουκρανία ελεύθερη και ανεξάρτητη».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συνεχίζουν να στηρίζουν το καθεστώς στο Κίεβο, στέλνοντας όπλα και άλλες μορφές φονικής βοήθειας», γράφει ο Tony Cartalucci, ενώ συνεχίζει: «Αγκαλιάζοντας τους Ναζί που «αγωνίζονται» για λογαριασμό του Κιέβου και απλά υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία είναι «χειρότερη», η Δύση επαναλαμβάνει τη στρατηγική που χρησιμοποίησε στη Συρία, όπου πλέον κατέστη σαφές ότι οι δήθεν μαχητές που πολεμούσαν την κυβέρνηση της Δαμασκού ήταν σκληροπυρηνικοί τρομοκράτες,  καθοδηγούμενοι από εξτρεμιστές ισλαμιστές και σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα».
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η άνοδος της ISIS μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην πολιτική της Ουάσιγκτον να εξοπλίζει τους εξτρεμιστικές τζιχαντιστές στη Συρία, τότε ο επερχόμενος εξοπλισμός των Νεοναζί της Ουκρανίας ίσως να συνεπάγεται έναν ακόμα εφιάλτη…
PAUL JOSEPH WATSON
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top