GuidePedia

0


Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η αντίσταση της ΕΕ στα σχέδια της Ρωσίας για το South Stream αλλά όλοι μας και κυρίως οι αγορές πρέπει να έχουμε το μυαλό μας σε σημαντικές ημερομηνίες, όπως αυτή της 5ης Οκτώβρη που γίνονται εκλογές στη Βουλγαρία. Φτειαχτές θα μου πείτε. Και πού δεν είναι φτειαχτές.
Σκεφτείτε τον Πρόεδρο Πούτιν να ανακοινώσει ένα All WeatherCrash Test” στις οικονομίες της ΕΕ εισάγοντας την ορολογία που πρώτοι οι Αμερικανοί εφηύραν, όταν δημιούργησαν την τεχνητή κρίση στην Ευρωζώνη για την αντοχή του “κυκλώματος” των αγωγών φυσικού αερίου σε συνθήκες χαμηλής πίεσης ροής (low pressure flow).
Αυτό που με ανησυχεί είναι, τί θα κάνει τότε το καθεστώς. O Σαμαράς εκτός απο τη πρόταση της επιλογής του  LNG για χρήση σε όλη την ΕΕ και της “ιδέας” του ΥΠΕΚΑ περί συγκέντρωσης LNG σε αποθήκες στην ΕΕ που δεν μπορoύν να εφαρμοσθούν άμεσα, τον αγωγό ΤΑP που δεν υπάρχει, τί άλλη λύση έχει σκεφτεί και έχει αναφέρει για να καλύψει τις τρανές “επιτυχίες” τις δικές του και του Βενιζέλου στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, στις οποίες κυριαρχεί η παράνομη προκήρυξη των 20 οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων σε διεθνή ύδατα;
Η απάντηση είναι καμμία. Φυσικά υπάρχουν λύσεις.
Βασική παράμετρος σε όλες τις λύσεις είναι η ανάπτυξη. Δυστυχώς, το θέμα “ανάπτυξη” δεν το “γνωρίζει” κανένα κόμμα και δεν το “γνωρίζει” γιατί στόχος τους είναι η αποδυνάμωση όλων των υπαρχόντων δομών για να διαλυθεί η χώρα μέσα απο μεταλλάξεις. H γνωστή ιστορία με τη Βγενάκη με αργά βήματα επαληθεύεται.
Τί ρόλο παίζει ο Σαμαράς; Μα είναι η φυσική συνέχεια του ΓΑΠ, η προέκταση της πολιτικής των ΗΠΑ στην ΕΕ.
Το παιγνίδι των αγορών στην ΕΕ το έπαιξε η Ελλάδα με τα ευρωομόλογα σαν πρώτο στόχο. Τον έχει πλησιάσει.
Αυτή τη φορά  το καθεστώς προωθεί σαν εργολαβία ανατεθειμένη σε αυτό απο τις ΗΠΑ το LNG, για να πωλείται το φυσικό αέριο σε υψηλές τιμές στη ΕΕ. Για το λόγο αυτό δεν προώθησαν οι πυροβολημένοι το φτηνό φυσικό αέριο απο Ρωσία. Η ιστορία στην Ουκρανία και το εμπάργκο που ακολούθησε δεν έγινε τυχαία.
Το σχιστολιθικό αέριο LNG που θα έρχεται απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ θα είναι συγκρίσιμο σε κόστος για τον καταναλωτή με το ακριβό LNG που θα έρχεται σε αυτή απο άλλες πηγές. Τρελλές business.
Η Γερμανία θα συνεχίσει να παίρνει φτηνό φυσικό αέριο απο τη Ρωσία από ένα αγωγό που έχει βόρεια, το οποίο θα μπορεί και να το υγροποιεί και να το πουλάει.
Καταπληκτική λοιπόν η ιδέα Σαμαρά και υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι πολίτες.
Ακούσατε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης να αναλύει το θέμα αυτό όπως εμείς; Όχι.
Αν είναι ηλιθιοι δεν σας κάνουν. Αν άσχετοι κα ηλίθιοι πάλι δεν σας κάνουν. Αν είναι προδότες δεν σας κάνουν. Γιατί τότε τους ψηφίζετε;
Δέστε ένα fishbone διάγραμμα (διάγραμμα αιτίων – αποτελέσματος), που εξηγεί πως γίνεται θεωρητικά το Marketing Strategy. Στη περίπωση μας, στόχος του καθεστώτος είναι η πώληση του Αμερικανικού Σχιστολιθικού  Αερίου σε μορφή LNG στην ΕΕ.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αίτια στο διάγραμμα με όσα έκανε Σαμαράς, Βενιζέλος και Μανιάτης για να προωθήσουν στρατηγικά τη πώληση του Αμερικάνικου Σχιστολιθικού αερίου LNG στην ΕΕ; Aυτό το διάγραμμα μπορείτε να το χρησομοποιήσετε σε διάφορες περιπτώσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Μπορείτε με τη βοήθεια του να ξεχωρίζετε καλύτερα τί είναι αλήθεια και τί ψέμμα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top