GuidePedia

0

16-7-2014
Αλέξανδρος Νίκλαν

Το είχαμε αναφέρει προ ημερών πως η Κίνα έχει σοβαρό πάτημα και θέμα στην Ελλάδα τόσο σε εμπορικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο www.stratfor.com/sample/situation-report/china-greece-officials-vow-closer-military-cooperation 

Το ενδιαφέρον του Κινέζικου δράκου έχει βάση στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πόρτα της Ε.Ε. και μπορεί να αποτελέσει εμπορική πύλη εισόδου και εξόδου  (με την COSCO που θέλει και τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ αλλά και τον ΟΣΕ) παρακάμπτωντας έτσι τα όποια προβλήματα σε τελωνεία γνωρίζει από την υπόλοιπη Ε.Ε. 

Πέραν τούτου η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενώνει 3 ηπείρους και σαν σταυροδρόμι οδικών, ναυτικών και επίγειων/σταθερής τροχιάς διαδρομών θα μπορεί να φέρει πολύ μεγάλα κέρδη και πολύ μεγάλη οικονομική επιρροή για την Κίνα. Είναι δεδομένο ότι η Κίνα θα κινηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στη χώρα μας. Ακόμη και αν χρειαστεί να διαφυλάξει  τα συμφέροντα μας, για να παραμέινουμε σε σταθερή κατάσταση χωρίς να προκύψει πρόβλημα αποσταθεροποίησης από τρίτους παράγοντες.


Και τώρα ήρθε η επιβεβαίωση (http://www.enetenglish.gr/?i=news.en.politics&id=2033). Δείμα και αυτό πως ακόμα και αν χρειαστεί στρατιωτικά η Κίνα θα σταθεί σαν στήριγμα στην Ελλάδα, για να προστατεύσει μια επένδυση που θα μεγαλώσει περισσότερο γεγονός που φαίνεται και από την έλευση του Κινέζου πρόεδρου στην Ρόδο.

Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει να δούμε  αντιδράσεις από ΗΠΑ και Ε.Ε. που θα δούν μια πολύ μεγάλη χώρα και σημαντικό παράγοντα των BRICS να μπαίνει στην Ελλάδα δημιουργώντας κατά συνέπεια και έναν έταιρο πόλο επιρροής των τεκταινόμενων στην ευρύτερη περιοχή πόσο μάλλον αν στείλει όντως και πολεμικά πλοία!!! Ήδη απ' όσο φαίνεται και στο παρακάτω άρθρο , κάποιοι στην Ε.Ε. δεν κοιτάνε με τόσο καλό μάτι τα τεκταινόμενα 

( http://www.rnw.nl/english/article/greece-chinas-first-european-colony )
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top