GuidePedia

0


20-7-2014
Γράφει ο Γιώργος Τράγκας
Η κυρία Μέρκελ στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ, αποκάλεσε ταΣκόπια «Μακεδονία». Και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Μέρκελ στρέφεται εναντίον των θέσεων της Ελλάδας και υποστηρίζει τη κυβέρνηση των Σκοπίων. Είχε πιέσει αφόρητα και τον Κώστα Καραμανλή να αποδεχτεί την αμερικανική πρόταση στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στην ατλαντική συμμαχία. Μάλιστα τότε, όπως γνωρίζω, είχε γίνει ένας μεγάλος τηλεφωνικός καυγάς μεταξύ της κ. Μέρκελ και του Κώστα Καραμανλή.

Μετά τον Τζορτζ Μπους, η γερμανίδα καγκελάριος είχε αναλάβει για λογαριασμό της Ουάσιγκτον να πιέσει ασφυκτικά την Αθήνα. Τελικά βέβαια, βλέποντας ότι ο Καραμανλής δεν υποχωρεί, προσήλθε με ουδέτερη στάση στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση προέβαλλε βέτο.

Τώρα βλέπουμε πάλι ότι κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Εδώ που τα λέμε η κα Μέρκελ εμφανίζεται πιο διπλωματική από άλλους που θέλουν την Αθήνα να υπακούει πλήρως στις οδηγίες και στις εντολές τους όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων και κυρίως τις σχέσεις Ευρώπης – Ρωσίας.

Ήδη μάθαμε από τις δηλώσεις του κ. Μπάιντεν ότι ο κ. Σαμαράς είναι ευθυγραμμισμένος με τουςΑμερικανούς και έξω από τις ευρωπαϊκές θέσεις σε ότι αφορά την κόντρα με την Μόσχα λόγω Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα μεθοδεύεται λύση του Κυπριακού στα μέτρα που επιθυμεί η Άγκυρα. Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και η Λευκωσία δείχνουν να υπακούν πλήρως στις αμερικανικές επιθυμίες και οδηγίες. Συγχρόνως παρατηρούμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι ανύπαρκτο, αδύναμο και δεν αντιδράει όπως παρατηρείται σε όσα λένε και δηλώνουν οι γείτονές μας.

Τα Τίρανα θέτουν θέμα ΑΟΖ και «γενοκτονίας Τσάμηδων», τα Σκόπια προωθούν όλα τα θέματά τους και βοηθούνται πλέον πιο δυνατά από το Βερολίνο και η Τουρκία δημιουργεί κατάσταση, όχι μόνο στη Κύπρο αλλά και στην Θράκη, όπου προωθείται το μειονοτικό κόμμα.
Ο κ. Σαμαράς δείχνει να υπακούει σε όλα. Σε όλες τις οδηγίες που αφορούν τη πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και τα εθνικά της θέματα. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από ανακοινώσεις και δηλώσεις του κ. Μπάιντεν, των εξεχόντων μελών του εβραϊκού συμβουλίου των ΗΠΑ, της κ. Μέρκελ και άλλων προσωπικοτήτων της διεθνούς σκηνής.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά δεν θα επιβεβαιωθούν με πράξεις μειοδοσίας που θα σημάνουν συρρίκνωση του ελληνικού έθνους και με απώλεια εδαφών. Και μάλιστα σε μια εποχή που οι καλοί φίλοι μας θέλουν όχι μόνο να ξεζουμίζουν την οικονομία της χώρας και τη δημόσια περιουσία της αλλά και να μας αποκόβουν από φιλίες και ιστορικές σχέσεις από ομόθρησκες και δυνατές χώρες.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top