GuidePedia

0
Image

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Με τον τίτλο «Απορρίψαμε την πρόταση της Αθήνας για βοήθεια»  η εφημερίδα STAR της Τουρκίας  γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας,κ.  Ismet Yilmaz, στην τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Έλληνα ομόλογο του κ. Δημ. Αβραμόπουλο του απάντησε κατ αρχήν αρνητικά όταν τον ενημέρωσε για την πρόθεση της Αθήνας να προσφέρει  βοήθεια  στις έρευνες για την ανάσυρση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, που είχε πέσει στο Αιγαίο πριν από 18 χρόνια.
Συγκεκριμένα ο  κ.  Ismet Yilmaz,φέρεται να είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες όπως τις σχεδίασε και ότι σ΄ αυτή τη φάση δε χρειάζεται οποιαδήποτε επιπρόσθετη υποστήριξη. Η εφημερίδα Posta γράφει ότι ο  κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πρότεινε βοήθεια στην Τουρκία και ο Τούρκος ομόλογός του κ. Ismet Yilmaz έδωσε την εξής απάντηση: «Αυτή τη στιγμή δε χρειαζόμαστε κάποια υποστήριξη. Εκτιμούμε την ευγενική πρόταση σας>>.

Να σημειωθεί ότι  την πρόθεση της Αθήνας να βοηθήσει την Τουρκία στις έρευνες είχε διατυπώσει αρχικά ο Υπουργός Εξωτερικών κ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ρίχνουν και το ρομπότ «Λέοντας της Θάλασσας»

Στο μεταξύ η εφημερίδα  Posta και με τον τίτλο «Τον αγνοούμενο Τούρκο πιλότο θα αναζητήσει ρομπότ» γράφει ότι σορός του  πιλότου  Nail Εrdogan του F- 16, που  είχε πέσει στις 8 Οκτωβρίου του 1996  σε αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη,νότια της Χίου, δε βρέθηκε εδώ και 18 χρόνια. Δύο πλοία των ναυτικών δυνάμεων και μια τορπιλάκατος συνεχίζουν τις έρευνες. Επίσης, χθες έλαβε μέρος στις έρευνες και το πλοίο διάσωσης TGC Ιsin (φωτογραφία)  To υποβρύχιο ρομπότ «Λέοντας της Θάλασσας», που βρίσκεται στο πλοίο TGC Ιsin, θα πραγματοποιήσει έρευνες στο βυθό της θάλασσας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top