GuidePedia

0
Είναι εντυπωσιακό, ότι τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγείλει όλα σχεδόν τα αραβικά καθεστώτα, υπό την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας, έσπευσε να μιμηθεί και το εβραϊκό κράτος!
Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι η χώρα του έχει αποφασίσει να ακολουθήσει πολιτική
η οποία θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη στις παλαιστινιακές περιοχές!!!
Επίσης, ότι θα λάβει μέτρα ώστε η Λωρίδα της Γάζας να πάψει να εξαρτάται από τις ισραηλινές υποδομές, με την ανάπτυξη εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού, εργοστασίου παροχής πόσιμου ύδατος και εργοστασιακής μονάδας διαχείρισης αποβλήτων και σκουπιδιών!!!
Ο Ευρωπαίος μεσολαβητής Τόνι Μπλερ μάλιστα, δήλωσε για το θέμα ότι έχει ήδη εγκριθεί η κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης! Άλλα μέτρα θα περιλάβουν την διευκόλυνση εξαγωγής προϊόντων από τη Γάζα, όπως επίπλων, προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας και αγροτικών καλλιεργειών.

Δε φτάνει ότι αυτά τα ανακοινώνει Ισραηλινός, τα ανακοινώνει και ένας πρωθυπουργός ο οποίος θεωρείται ακόμα και στη χώρα από πολλούς ως «ακροδεξιών καταβολών»!

Το καλύτερο όμως το φυλάξαμε για το τέλος: Ο Νετανιάχου πρότεινε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων, ώστε το Ισραήλ να βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή να αναπτύξει κοίτασμα φυσικού αερίου το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αντίστοιχο ισραηλινό!

Τα μισά να γίνουν από όσα εξαγγέλθηκαν θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση για τα δεδομένα της περιοχής, ενώ είναι βέβαιο ότι και οι ζωές εκατομμυρίων Παλαιστινίων θα επηρεαστούν προς το καλύτερο.

Εμείς να σχολιάσουμε ότι η πολιτική αυτή είναι το καλύτερο «φάρμακο» εναντίον της «μόλυνσης» νεαρών αθώων ψυχών με τα νάματα των εξτρεμιστών κάθε λογής…

Η προσπάθεια αυτή αξίζει τον κόπο και πρέπει αν τύχει της ενεργού υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περιττό δε να υπογραμμίσουμε ότι διανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για την προσφάτως κινητοποιηθείσα ελληνική διπλωματία στην περιοχή…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top