GuidePedia

0
Μεγάλη ανταπόκριση είχε η ιδέα του πρόσκλησης υποψηφίων Γενικών Γραμματέων και Περιφερειαρχών μέσω της ιστοσελίδας του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, είχαν κατατεθεί περισσότερα από 3.000 βιογραφικά.....
Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου μετά το, ευχάριστο, ξάφνιασμα άρχισαν να ελπίζουν ότι ήρθε η ώρα να απαγκιστρωθεί ο Δημόσιος τομέας από τις κομματικές-πελατειακές σχέσεις και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις στελεχών.
Απ τα βιογραφικά που έχουν οι άνθρωποι του πρωθυπουργού στα χέρια τους, δύο στα τρία αφορούν πολλοί ενδιαφέρουσες περιπτώσεις με πολίτες που διαθέτουν μόρφωση και προσόντα με αποτέλεσμα ο πήχης να ανεβαίνει πολύ ψηλά. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 13 Οκτωβρίου, ο αριθμός των ενδιαφερομένων πιθανόν να φτάσει σε  πραγματικά απρόβλεπτα νούμερα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πολίτες μπορούν να υποδεικνύον κάποιον τρίτο για τις θέσεις, πράγμα που έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Μία από τις προϋποθέσεις όσων επιλεγούν για μία κυβερνητική θέση θα είναι η προσκόμιση της λίστας των περιουσιακών τους στοιχείων, ώστε να υπάρχει διαρκής έλεγχος  της διαφάνειας.
Η επιλογή των προσώπων θα γίνει από ομάδα συνεργατών του Γ. Παπανδρέου οι οποίοι θα αξιολογήσουν της υποψηφιότητες με συντονισμό του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, καθώς η πρόθεση όλων είναι η σχετική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο.
Με την ανταπόκριση που βρήκε η πρόσκληση ενδιαφερομένων για τις θέσεις Γενικών Γραμματέων και Περιφερειαρχών, το πρωθυπουργικό γραφείο διερευνά τη δυνατότητα να εφαρμοστή ανάλογη διαδικασία στην επάνδρωση και άλλων δημοσίων οργανισμών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top